F&N advies en begeleiding

Advies en begeleiding bij fauna- en natuurbeheer

Even voorstellen

Ik Paul van der Linden ben in 2015 gestart met F&N advies en begeleiding. Door de afgelopen jaren ervaring te hebben opgedaan als natuurbeheerder in een van de duingebieden die Nederland rijk is, waarbij weidevogel-, Faunabeheer en het beheren van een landgoed tot mijn taken behoorden, wil ik via deze weg mijn ervaringen en visie breder delen met u en andere geïnteresseerde. 

Naast deze veld ervaringen ben ik ook actief op gebied van groene wetgeving, vergunningen/ ontheffingen en gedragscodes. Dit wordt terecht door vele als ingewikkelde materie ervaren. Hier zou ik u bij kunnen ondersteunen en adviseren.   

Daarnaast ben ik actief geweest voor boeren in het beheer en schadebestrijding. Tijdens deze periode ben ik ook bekend geraakt met verschillende systemen zoals FRS en SRS, waar ik voor verschillende boeren schade meldingen en afhandelingen verzorgde.

Voor dat ik deze ervaringen kon op doen als professional, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan als vrijwilliger op gebied van weidevogelbeheer, vogels en verschillende andere fauna. Inmiddels is deze kennis breed uitgegroeid op gebied van flora en fauna. Door de combinatie van ervaringen uit het veld en van achter het bureau, heb ik geleerd dat het balans tussen verschillende doelen en belangen soms niet vanzelfsprekend zijn, maar vaak wel te realiseren.